Pre väčšie skupiny návštevníkov, ktoré chcú prísť do historického centra Prešova na vlastnom autobuse, sme vytvorili prehľad vhodných parkovacích miest.

1. Najbližšie k historickému centru je parkovisko na Okružnej ulici pri veľkej zelenej budove (telocvičňa Hotelovej akadémie). Primárne je to parkovisko určené pre osobné autá, ale jeden-dva autobusy sa tu zmestia tiež (šoféri zvyčajne odparkujú svoje autobusy na pravej strane parkoviska pozdĺž obrubníka). Do centra mesta to máte peši z tohto parkoviska nejakých 350 metrov (najprv pôjdete po Baštovej a potom zabočíte doprava na Floriánovú ulicu).

2. Ďalšie parkovisko je na Weberovej ulici. Z Okružnej ulice odbočte na Tkáčsku a hneď zabočte doprava na Baštovú ulicu. Do centra mesta to máte peši z tohto parkoviska po Weberovej ulici nejakých 190 metrov (na Hlavnú ulicu vyjdete pred Krajským súdom – Palácom Klobušických).

3. Zaparkovať autobus sa dá aj na Partizánskej ulici. Ako orientačný bod vám poslúži pravoslávny Chrám sv. Alexandra Nevského. Najlepší prístup s veľkým autobusom je z Budovateľskej alebo Partizánskej ulice. Do centra mesta to máte peši z tohto parkoviska nejakých 500 metrov (najprv pôjdete po Partizánskej, potom odbočíte pri VÚB Banke doľava na Masarykovu ulicu a potom budete pokračovať stále rovno).