
Verejná diskusia o environmentálnych dopadoch stravovania
Stravovanie je jedným z najväčších faktorov ovplyvňujúcich klímu a životné prostredie, no v spoločenskej debate sa mu stále nevenuje dostatok pozornosti. Táto diskusia sa zameria na to, ako môže zmena jedálnička prispieť k udržateľnej budúcnosti a aké politické kroky môžu pomôcť transformovať potravinový systém.
Na diskusii vystúpia odborníčky na túto tému:
🔹 Barbara Bagiová – organizácia Humánny Pokrok (aktivizmus a etické aspekty stravovania)
🔹 Alexandra Madrová – projekt Planet Lover (klimatické dopady potravinového priemyslu)
🔹 Iveta Martinková – poslankyňa mesta Žilina (politiky a verejné opatrenia)
Kde? Jedáleň Magister, Prešovská univerzita (Ul. 17. novembra 13)
Po diskusii bude ochutnávka vegánskych produktov zdarma.
